Забравени досиета

За филма

Държава: САЩ
Година: 2003
Жанрове: Крими

Режисьор: Alex Zakrzewski, Paris Barclay

В ролите: Катрин Морис, Джон Фин, Джеръми Рачфорд, Том Бари, Даниел Пино, Трейси Томс и др.


"Cold Case": Катрин Морис се превъплъщава в ролята на Лили Ръш – самотна жена-детектив от калифорнийския отдел “Убийства” , която намира призванието си, когато й възлагат да разследва “забравените досиета” – стари неразрешени случаи.


Доскоро тя е използвала силно развития си инстинкт, за да проникне в психиката на убийците. Сега разпитва свидетели, чийто живот междувременно се е променил, и използва съвременните научни методи, за да разгадае неразрешимите навремето случаи. При появата на нови доказателства екипът работи усилено, за да разнищи докрай случаите, останали нерешени с години и дори с десетилетия.


С помощта на новите технологии и на съветите на лейтенант Том Стилман и партньора й Рони Вера, Лили Ръш търси свежи следи от отдавна отминали събития. Тя е готова да понесе и последствията – знае, че работата й ще отвори стари рани и може да подтикне заподозрените да извършат нови престъпления.



В пети сезон, екипът ще разследва отново случай с убийство от 2002 година на един гениален математик в тийнейджърска възраст, притежаващ способността да изчислява карти и да разбива сейфове, както и случай от 1938 година на съпруга, изчезнала в нощта, в която е излъчен филмът на Орсън Уелс „Война на световете“.


7 сезона (2003 - 2010), епизоди х60 мин.


От 20 май 2010 г. по Diema 2 (повторение на сезон I).

От февруари 2013 г. по Diva Universal (сезон IV). От февруари 2014 г. - сезон V.

ИЗБРАНО